De goede doelen

Wij sporten vandaag voor onze held Levi Deckers en zijn lotgenoten met SMA. Daarnaast willen wij ook een financiële bijdrage leveren aan stichting Opkikker waarvan Levi en zijn zusje Lynn  ambassadeurs zijn.
 
Stichting Spieren voor Spieren zamelt geld in voor de 20.000 kinderen in Nederland die lijden aan een zeldzame spierziekte.  Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Met partners, met sportieve acties en evenementen en met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Wij roepen iedereen op om in actie te komen en hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.Visie Stichting Opkikker:
Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes.